Bine ai venit pe blog!

Postari noi aproape zilnic,

Informatii necesare pentru sedinta de newborn

Bună,

Aici sunt detaliile legate de sesiunea foto de nou-născut.

Legat de ținute – eu fotografiez copiii nou-născuți cu/fără pampers și încă un accesoriu. Va fi foarte cald în studio – să nu vă faceți griji legat de asta.

Accesoriile sunt pregătite de mine. Dacă aveți un obiect special pe care îl doriți inclus în imagini, aduceți-l cu voi (un ursuleț, o păturică, etc.). Dacă aveți culori preferate sau pe care nu le-ați vrea în imagini, vă rog să îmi spuneți.

Legat de îmbrăcămintea voastră, rugămintea mea e să evitați cu totul haine care au desene, logo-uri și scrisuri pe ele. Cel mai bine e să aduceți o ținută neutră alb/crem/culoare pastel (sau cămăși), simple și fără elemente care distrag privirea. Nu arată bine în poze și se demodează foarte repede, așa că vor demoda și imaginile. La fel, de evitat sunt hainele lucioase sau cu printuri mari. Eu am ținute foarte drăguțe și pentru mămici, și cămașă albă pentru tătici dacă aveți nevoie.

Ședința foto va dura aproximativ 3 ore cu bebe, așa că propunerea mea e să facem pozele cu familia la început, ca apoi tati să poată pleca, dacă dorește, și să revină la sfârșit.

Ca să nu ne grabim și să aveți o experiență plăcută, aduceți pampers de schimb, șervețele umede, cremă, sticluță cu lapte (dacă nu e alăptat sau primește încă completare cu lapte praf (3 mese în plus de adus) și gustări pentru voi. Este important ca bebelușul să aibă suficient de mâncare, pentru că pe parcursul sesiunii ei au nevoie să fie sătui ca să poată dormi adânc pentru poziționările specifice nou născuților. Dacă bebelușul este alăptat dar încă nu poate apuca cum trebuie sânul, aduceți lăptic stors suficient la biberon, cel puțin 2 biberoane de lăptic stors. Laptele de mamă nu oferă aceiași consistență ca cel praf, bebeșului fiindu-i foame mai repede. Este foarte important ca bebelușul să fie bine hrănit. Nu se va obișnui cu biberonul în urma hrănirii pe parcursul sesiunii foto.

Pentru a dormi mai bine bebe la sesiunea foto, vă rog sa țineți cont de câteva lucruri:

1) cu 1 zi înainte, vă rog să îl hrăniți de câte ori cere, pentru a avea burtica plină și a dormi adânc la sesiune.

2) când vă pregătiți de sesiune, vă rog să îl îmbrăcați doar cu pampers și un body întreg cu capse sau fermoar, mai larg, pentru a-l putea da jos repede și fără multe manevre, și să nu se imprime cusăturile în piele, ca bebe să adoarmă repede la loc, pentru a putea fi fotografiat într-un timp mai scurt.

3) dacă se poate (știu că e greu cu cei mici), vă rog să îl țineți treaz pe bebe cam 1 oră înainte de sesiune – dacă doarme bine înainte avem mari șanse să stăm și să ne uităm la ochișorii lui frumoși și deschiși. Când bebelușii sunt treji, de obicei se agită și nu vor putea fi poziționați în pozițiile tipice ce le vedeți în portofoliu. Știu că sunt minunate cadrele și cu ei treji, și dacă bebe ne permite voi face și cu bebe treaz, dar în limitele de comfort și de siguranță ale bebelușului.

4) suzeta – știu că e un subiect controversat – dar dacă se poate, doar pentru sesiunea foto, să aduceți una – ne va fi de mare ajutor în momentele în care reflexul suptului e foarte puternic, deși el e hrănit și aproape adormit. Nu se va obișnui cu suzeta în urma sesiunii. Eu am și suzete de unică folosință sigilate în caz că nu aveți suzetă acasă.

5) alte persoane înafară de părinți cu copii lor, dupa caz, nu sunt admise la sesiune

Ca și temă – în general facem 4- 5 set-up-uri – nu foarte complicate, ca să nu încărcăm cadrul.

Plata se face la sfârșitul sesiunii, iar imaginile, în număr de 30(după editarea sesiunii voi posta pe Facebook/site o selecție cu câteva imagini. Dacă doriți imagini în plus față de cele incluse în pachet, se pot achiziționa extra cu 10 lei/imaginea. Majoritatea familiilor consideră ca cele 30  de cadre sunt suficiente. (Pentru copii care nu coopereaza pentru ca au colici sau alte probleme numarul pozelor scade de la sine intelegere, 20-maxim)

Dacă am uitat să menționez ceva, vă rog să îmi spuneți și răspund cu mare drag .